2011. augusztus 2., kedd

Egy igaz szerelem kezdete:Feng Shui

Tudod, ahogy az lenni szokott, ha az ember elkezd írni valamit, sokat gondolkodtam azon, hogyan is kezdjem el, mi legyen a legelső bejegyzésem a feng shuiról.Mert mi is a feng shui? Kinek mi. Sokan a térrendezés mesterfokának tartják.Mondjuk, ez sem kevés, de ha valaki kicsit is elkezd belemélyedni, rögtön rájön, hogy ez egy hatalmas és összetett tudomány.
Hiszen miket is tartalmaz?
A kínaiaknak a mindennapi élet részét jelenti, bárhol is éljenek:hagyományt, ősi, misztikus tudást és az élet minden területére vonatkozó hatékony, napra kész útmutatást.
S mi még a feng shui?
Térrendezés , életfilozófia, asztrológia, csillagászat, geometria, matematika, egészség megőrzés, építészet, Ji Csing, földrajz, szociális-kulturális-politikai-vallási erőviszonyok ismerete, társadalom felépítésének ismerete, vallás és erkölcs szerepe az egyén életében és még mi minden...

S hogy miért a tegezés a magázás helyett? Bár csodálatos a magyar nyelv, hogy mindkettőt szépen, választékosan biztosítja, a tegezés sokkal közvetlenebb. S egy ilyen intim, bensőséges úton mint amilyen a feng shui, azt gondolom, hogy ez megfelelőbb. Ha fiatal vagy, úgysem bánod, ha érettebb vagy, örülsz, hogy fiatalabbnak nézlek a korodnál...vagy nem ? (-:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése